15 Φεβρουαρίου 2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η αναδάσωση από την Marmoline

Τη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η τρίτη συλλογική δράση αναδάσωσης στην Πεντέλη, από τη Marmoline. Φίλοι του βουνού όλων των ηλικιών βοήθησαν στην φύτευση των δενδρυλλίων και στην προσπάθεια για την ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, που καταστράφηκε από την μεγάλη πυρκαγιά του 2022.

Στην Marmoline πιστοί στις αρχές της περιβαλλοντικής συνείδησης, μετά τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα σε 2000 στρέμματα στην Βαρυμπόμπη το 2022, συνεχίζουμε με δράσεις αναδάσωσης στην Πεντέλη. Από το 2023 έχουμε διενεργήσει 3 δράσεις αναδάσωσης σε χώρο 200 στρεμμάτων και συνεχίζουμε. Πάνω από 2.000 δέντρα έχουν φυτευτεί από τις συλλογικές αλλά και ιδιωτικές δράσεις. Στο πλαίσιο του ρόλου μας ώς Ανάδοχοι Αναδάσωσης φροντίζουμε και για την άρδευση των δενδρυλλίων σε τακτά χρονικά διαστήματα για να εξασφαλιστεί η σωστή τους ανάπτυξη.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή 3 Μαρτίου 202310:30 π.μ. στην Πηγή Καρακαντά . Η παρουσία σας είναι απαραίτητη ώστε όλοι μαζί να ξαναζωντανέψουμε το βουνό και να προσφέρουμε έναν πνεύμονα πρασίνου στις επόμενες γενιές.