21 Μαρτίου 2023

MARMOLINE – Αναδάσωση Πεντέλης 12 Μαρτίου 2023

Η NordiaMarmoline με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των 2 τελευταίων καλοκαιριών στηρίζει έμπρακτα τον θεσμό του Αναδόχου Αποκατάστασης και Αναδάσωσης και εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Έτσι μετά τα Αντιδιαβρωτικά και Αντιπλημμυρικά Έργα που έφερε εις πέρας σε 2.000 στρέμματα στην Βαρυμπόμπη το 2022, φέτος ενισχύει το περιβαλλοντικό της έργο, αναλαμβάνοντας την Αναδοχή Αναδάσωσης σε 200 στρέμματα στο βουνό της Πεντέλης.

Τη Κυριακή 12 Μαρτίου ολοκληρώθηκε από τη Marmoline με εξαιρετική επιτυχία η πρώτη εθελοντική κοινή δράση Αναδάσωσης στο Βουνό της Πεντέλης με την επιστημονική καθοδήγηση και αρωγή του Δασαρχείου Πεντέλης και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής. Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών κατέφθασε από νωρίς το πρωί και με πολλή όρεξη βοήθησε στην υλοποίηση ενός σημαντικού περιβαλλοντικού έργου. Συμμαχήσαμε για τη προστασία του φυσικού μας σπιτιού και δημιουργήσαμε ένα μικρό ανάχωμα απέναντι στη κλιματική αλλαγή.

Πρόκειται για μία δράση ιδιαίτερα ελπιδοφόρα αλλά και μία υπενθύμιση πως ένα ευοίωνο μέλλον δεν το καθορίζει η τύχη αλλά η συλλογική προσπάθεια. H Marmoline διαπνεόμενη από τις αρχές της περιβαλλοντικής συνείδησης δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει το σημαντικό έργο της αναγέννησης του φυσικού πλούτου των πληγεισών περιοχών και της ενίσχυσης των πράσινων πνευμόνων της Αττικής.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, 10:00 π.μ. στη Πηγή Καρακαντά υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης και του ΣΠΑΠ.Η παρουσία σας θα συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία ενός πράσινου και βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.