anakainisi

Βάψιμο Ντουλαπιών Κουζίνας

Πρόβλημα

Η κουζίνα μας συγκαταλέγεται στους χώρους εκείνους που περνάμε πολλές ώρες την ημέρα, που η οικογένεια συγκεντρώνεται και η ομορφιά και η λειτουργικότητά της αποτελεί ζητούμενο. Η ριζική ανακαίνιση της κουζίνας αποτελεί σίγουρα μια  δαπανηρή επιλογή. Μπορούμε, όμως, να προχωρήσουμε σε κάποιες ενέργειες ανακαίνισης που θα αλλάξουν την τελική εικόνα του χώρου. Η αλλαγή χρώματος στους τοίχους και στα ντουλάπια της κουζίνας μαζί με μικρές πινελιές διακόσμησης του χώρου (διακοσμητικά χώρου, αλλαγή χωροθέτησης) μπορεί να δώσουν μια τελείως διαφορετική μορφή και αίσθηση, να ανανεώσουν την κουζίνα και τη διάθεση των χρηστών της.

Η Λύση

Η ανανέωση των αποχρώσεων στους τοίχους μέσα από την πλούσια γκάμα χρωμάτων της MARMOLINE αποτελεί το πρώτο βήμα ανανέωσης του χώρου. Επιλέξτε το πλαστικό χρώμα υψηλής ποιότητας FLYING COLOURS INTERIOR ή το πλαστικό χρώμα εσωτερικής χρήσης UNI PAINT της MARMOLINE που θα προσδώσουν άριστες τελικές επιφάνειες σε διαφορετικές αποχρώσεις. 

Επόμενο βήμα, τα ντουλάπια. Ανανεώστε τα ντουλάπια της κουζίνας σας με το υψηλής ποιότητας βερνικόχρωμα νερού L’AQUA PAINT. Ακολουθήστε τη διαδικασία προετοιμασίας των ντουλαπιών και εφαρμογής και απολαύστε το νέο και μοναδικά ανανεωμένο σας χώρο!

Βήματα εφαρμογής βαφής τοίχων

 • Η επιφάνεια στην οποία θα εφαρμοστεί το προϊόν πρέπει να είναι ανθεκτική, στεγνή, καθαρή από σκόνες και λίπη. 
 • Αφαιρέστε  σαθρά  μέρη – ξεφλουδίσματα   προηγούμενης  βαφής για καλύτερη πρόσφυση του υλικού.
 • Για  το    στοκάρισμα  και  σπατουλάρισμα    των  επιφανειών    χρησιμοποιείστε τον  ακρυλικό  στόκο  σπάτουλας  STUCCO  BIANCO    ή  τον    έτοιμο  ακρυλικό στόκο σε  πάστα, STUCCO PASTE
 • Σε  νέες    επιφάνειες    ή  επιφάνειες    που  ήταν    σε    κακή  κατάσταση  και επιδιορθώθηκαν  /στοκαρίστηκαν,    ασταρώστε    πρώτα  με    το  αστάρι MARMOLINE MST 11 αραιωμένο με  νερό  έως  και 30%.  
 • Ανακατέψτε καλά το FLYING COLORS  πριν τη  χρήση.  
 • Μπορείτε να το αραιώσετε με προσθήκη  5‐ 10% νερού.  
 • Εφαρμόστε σε δυο χέρια.

Βήματα εφαρμογής βαφής ντουλαπιών

 • Προετοιμασία του χώρου και της επιφάνειας, η οποία πρέπει να είναι ανθεκτική, στεγνή, καθαρή από σκόνες και λίπη.
 • Τοποθετήστε χαρτοταινία στα σημεία συναρμογής των ντουλαπιών με τις άλλες επιφάνειες (τοίχοι, πάγκοι, έπιπλα). Στρώστε οντουλέ χαρτί, μουσαμά ή νάυλον. Καλύψτε μεντεσέδες και κάθε επιφάνεια περιμετρικά των σημείων προς βαφή.
 • Αφαίρεση των ντουλαπιών.
 • Ξεβιδώστε όλα τα φύλλα των ντουλαπιών και αφαιρέστε από αυτά τα πόμολα. Ομοίως αφαιρέστε τα συρτάρια από τις ντουλάπες και αντίστοιχα τα πόμολα από τα συρτάρια. 
 • Καθαρισμός των επιφανειών προς βαφή.
 • Με την πάροδο του χρόνου τα ντουλάπια της κουζίνας λερώνονται ή μαυρίζουν από καπνό, λάδι, τροφές. Για τη σωστή αγκύρωση του ασταριού πριν το χρώμα, αλλά και του ίδιου του χρώματος, θα πρέπει να προηγηθεί ένας καλός καθαρισμός των ξύλινων επιφανειών με οικιακά και ήπια καθαριστικά. Κατόπιν αναμένουμε να στεγνώσουν καλά. 
 • Γυαλοχαρτάρισμα.
 • Για μια άριστη πρόσφυση του ασταριού με το υπόστρωμα, είναι απαραίτητο το γυαλοχαρτάρισμα / τρίψιμο της επιφάνειας με γυαλόχαρτο Νο 120 ή ειδικό τριβείο για ξύλα για να αφαιρεθεί το προηγούμενο χρώμα ή το τελικό ήδη υπάρχον βερνίκι. Στη συνέχεια απομακρύνουμε τη σκόνη από την επιφάνεια με ένα μαλακό πανί ή αλλιώς με ηλεκτρική σκούπα. 
 • Ασταρώνουμε εφαρμόζοντας το υψηλής ποιότητας υδατοδιαλυτό, άοσμο λευκό αστάρι L’AQUA PRIMER το οποίο χάρη στην ειδική του σύνθεση σύγχρονης τεχνολογίας είναι κατάλληλο για εσωτερική και για εξωτερική χρήση σε διάφορες επιφάνειες πχ ξύλο, μέταλλο,PVC κτλ. Ανακατεύουμε καλά και αραιώνουμε 5-10% με νερό. 

Εφαρμόζουμε με ρολό, πινέλο ή πιστόλι. Να αποφεύγετε επαναβαφή ή επιδιόρθωση όταν έχουν περάσει πάνω από 5‐10 λεπτά από την εφαρμογή του ασταριού, ανάλογα και με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Δεν συνιστάται η χρήση σε θερμοκρασία κάτω των 10°C και άνω των 40°C.

 • Αναμένουμε 4 – 6 ώρες για να στεγνώσει πλήρως το αστάρι νερού L’AQUA PRIMER, πριν εφαρμόσουμε το υψηλής ποιότητας βερνικόχρωμα νερού L’ AQUA PAINT. Ανακατεύουμε καλά και αραιώνουμε 10‐20% με νερό. Εφαρμόζουμε σε 2 στρώσεις με ρολό, πινέλο ή πιστόλι. Η δεύτερη στρώση εφαρμόζεται εφόσον έχει στεγνώσει η πρώτη στρώση.

 

 • Τοποθετούμε τα φύλλα ντουλαπιών και τα συρτάρια στη θέση τους, φροντίζουμε για το σωστό βίδωμα των μεντεσέδων και … απολαμβάνουμε τη νέα μας κουζίνα!

Τι πρέπει να προσέξουμε

Δεν συνιστάται η χρήση τόσο του ασταριού L’AQUA PRIMER, όσο και του βερνικοχρώματος νερού L’ AQUA PAINT, σε θερμοκρασία κάτω των 10°C και άνω των 40°C.

Επιστροφή στις λύσεις