Αεροφωτογραφία εγκαταστάσεων marmoline

29 Μαρτίου 2022

Building Materials Awards 2022. Μεγάλη διάκριση με 3 βραβεία για τη Nordia

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Radisson Blu Park, η απονομή των Building Materials Awards 2022, με στόχο την επιβράβευση των εταιρειών που σταθερά επενδύουν στην έρευνα και ανάπτυξη δομικών υλικών. Εταιρείες με χρήσιμα και καινοτόμα υλικά που στοχεύουν σε υψηλών προδιαγραφών κτίρια και εφαρμογές.

Η Nordia διακρίθηκε με 3 μοναδικά βραβεία για τις εταιρείες της

  • Χρυσό Βραβείο για το καινοτόμο σύστημα χρωματισμού SVR COOL FAÇADE της Marmoline στην κατηγορία «Δομικά Υλικά και Στοιχεία Θερμομόνωσης». Η MARMOLINE έχει αναπτύξει το ολοκληρωμένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης MARMOLINE MONOSIS, ένα σύστημα προσαρμοσμένο στις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στον ελλαδικό χώρο. Το σύστημα MARMOLINE MONOSIS αποτελεί την ιδανική λύση για εξαιρετική θερμική άνεση στον χώρο διαβίωσης και χρήσης, τόσο για νέες, όσο και για υφιστάμενες κατασκευές. Πέρα από την πιστοποίηση που φέρει σύμφωνα με ETAG 004:2013 (χρήση ως EAD), το σύστημα MARMOLINE MONOSIS προσφέρει επιπλέον οφέλη κατά την εφαρμογή του, συνδυαστικά με χρήση των τελικών έτοιμων επιχρισμάτων SVR με την τεχνολογία SVR Cool Façade. Το SVR Cool Façade αποτελεί καινοτόμο σύστημα χρωματισμού που συνδυάζει ανόργανες χρωστικές μοναδικής χρωματικής σταθερότητας με ειδική συνταγοποίηση, με αποτέλεσμα τελικά επιχρίσματα υψηλότερης ανακλαστικότητας σε σχέση με συμβατικά. Επιτυγχάνεται, συνεπώς, υψηλότερη εξοικονόμηση ενέργειας, μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα και περιορισμένα κόστη συντήρησης συνολικά του συστήματος.
  • Η NORDIA Chryso απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Πρόσθετα Σκυροδέματος (Κρυσταλλικής Δράσης- Υπερρευστοποιητές)» με την καινοτόμα τεχνολογία CHRYSO QUAD – Η λύση για άμμους με «ιδιαιτερότητες». Η έμφαση στην καινοτομία είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των προϊόντων Chryso, τα οποία κερδίζουν πάντα τις εντυπώσεις σε κάθε είδους απαίτησης τεχνική προδιαγραφή έργου. Η αυξημένη ζήτηση αδρανών, η μείωση αριθμού λατομείων και η εξάντληση κοιτασμάτων για φυσικά αδρανή δημιούργησε τη μείωση διαθεσιμότητας κατάλληλου κοιτάσματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλα τα παραπάνω έδωσαν το έναυσμα για την έρευνα της CHRYSO που αφορά στην ανάπτυξη tailor made υπερρευστοποιητών QUAD παράλληλα με το διαγνωστικό/λογισμικό εργαλείο QUAD Lab της άμμου. Η καινοτόμα τεχνολογία CHRYSO QUAD δίνει τη δυνατότητα χρήσης άμμων «με ιδιαιτερότητες» αλλά και ανακυκλωμένων αδρανών κι επιτρέπει έτσι μια φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση στο σχεδιασμό του σκυροδέματος. Βελτιώνει τη χρήση των τοπικών πόρων, βελτιστοποιεί το κόστος προμηθειών και μειώνει τις εκπομπές CO2.
  • Ασημένιο βραβείο για το φυσικό, λευκό μάρμαρο Polaris White της Nordia Marble στην κατηγορία “Φυσικοί και Τεχνητοί Λίθοι”. Με μοναδικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες, όπως η εξαιρετική μεταλλική του σύνθεση, οι υψηλές φυσικές και μηχανικές του ιδιότητες και οι εξαιρετικές ανοιχτόχρωμες ή έντονες σκούρες διαγώνιες βενιές του, κάνουν το Polaris White κατάλληλο για οποιοδήποτε εσωτερική ή εξωτερική εφαρμογή. Αν και ο λατομικός χώρος μετρά πολλά έτη λειτουργίας, η αυξανόμενη ζήτηση του υλικού από τη διεθνή αγορά οδήγησε την εταιρεία μας στην αύξηση της παραγωγής προκειμένου να ανταποκριθεί. Αυτή τη στιγμή η παραγωγή του υλικού εξάγεται σε ποσοστό άνω του 50% σε χώρες της Ευρώπης, Μέσης και Άπω Ανατολής.